Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

10 self-care tips för kalla höstdagar

10 self-care tips för kalla höstdagar

Känner du dig oinspirerad, energilös eller bara inte som dig själv i takt med att de mörka och kalla höstdagarna smyger sig på? Då kan det vara dags att se över dina self-care rutiner. I dagens ständigt uppkopplade samhälle har det aldrig förut varit så viktigt att ta hand om sig själv och framförallt sitt inre. I denna artikel delar vi med oss av de allra bästa knepen och grymma tips på hur du kan investera i ditt välbefinnande och därmed öka din livskvalitet. Nu är den rätta tiden att SPOIL YOURSELF!

Överallt på sociala medier diskuteras self-care och tidningar som Vouge och Elle har varit snabba med att diskutera det omtalade, trendiga fenomenet. Men vad betyder egentligen self-care? Dr Agnes Wainman, känd psykolog från London, beskriver det som följande; "In a world where we are constantly trying to please others – whether our boss, our family, our friends, and lots of other people besides. Self-care is something that refuels us, rather than takes from us." En bra och tänkvärd definition tycker vi! Det är nämligen viktigt att reflektera över vad som tankar dig med energi, respektive vad som tar energi från dig...

Här nedan kommer våra 10 vassaste self-care tips för ett lyckligare och mer harmoniskt du!

Bilder från Pinterest

1. Gör sömn till en del av din self-care rutin. Det är ingen nyhet att sömn har en enorm påverkan på hur du känner dig både känslomässig och fysiskt. Ta dig tiden att reflektera över kvalitén på din natt-sömn. Att vara stressad kan ha en negativ effekt på din sömn och kan bland annat vara anledningen till att du vaknar upp många gånger per natt. Undvik gärna att äta eller dricka precis innan du går och lägger dig, detta för att låta kroppen komma ner i varv.

2. Starta alltid dagen med att dricka ett glas vatten. De allra flesta av oss är uttorkade, detta på grund av att vi helt enkelt får i oss för lite vatten. Man brukar säga att en vuxen människa behöver cirka 1,5 liter vatten om dagen och ytterligare 0,5 liter via maten. Ett tips är att alltid ha en vattenflaska ståendes bredvid dig på jobbet - gärna med en citronskiva i!

3. Unna din kropp och sinne någon typ av motion varje dag. Vi alla vet att träning är bra för oss, men vet vi verkligen hur bra det är? Daglig motion har enorma hälsofördelar, både mentalt och fysiskt. Det höjer ditt humör samtidigt som det minskar din stress och ångest. Även om det är svårt att hänga på gymmet en timme om dagen så försök att klämma in mer vardagsmotion! Det kan till exempel vara något så lätt som att hoppa av bussen en hållplats tidigare och gå den sista biten hem. Det viktigaste är att skapa en rutin som fungerar för dig. 

4. Skriv i en tacksamhetsdagbok. Tröttnat på kompisens never-ending semesterbilder? I dessa tider av jämförelser och skryt på sociala medier behöver vi påminna oss själva om vad vi redan har, som är fantastiskt. Att skriva tacksamhetsdagbok är ett bra sätt att skapa perspektiv och må bättre.

5. Ge huden en nystart. Såhär års törstar vår hud efter allt som har med fukt att göra. Börja därför med att peela hela kroppen i en varm, skön (helst lång) dusch. Därefter kan du frossa i alla möjliga olika oljor, ansiktsmasker och fotkrämer du kan hitta. Huden har det nämligen lättare att absorbera krämerna när vi skrubbat bort våra döda hudceller.  

6. Organisera mer i ditt liv. Det kan vara något så litet som att köpa en kalender eller sortera i garderoben. Vi människor mår bra av ordning och reda runt omkring oss, det hjälper oss nämligen att spara energi till att fokusera på andra saker i vardagen. Tips på en kvinna som är grym på att organisera >>

7. Ha en social-media detox. Säg hejdå till Facebook och Instagram över en helg! Det må låta som ett straff för vissa, och om det gör det finns det en riktig god chans att det är precis vad du behöver! Vi alla skulle nämligen må bra av ett avbrott från internets ständiga intryck.

8. Bli duktigare på att säga nej. Det är alltid roligare att säga ja enligt dem allra flesta. Man är rädd att uppfattas som en tråkig, sur och självupptagen bakåtsträvare. Men tänk om! Studier visar faktiskt att kroniska ja-sägare är överrepresenterade bland människor som har stressproblem och ofta misslyckas med att hitta en vettig balans mellan jobb och fritid.

9. Läs en bok om self-care som self-care. Koka en kopp av ditt favorit-té och njut av en bra självhjälpsbok! Ett tips på en sådan är "Self-care: mat, stress, träning, självkänsla, återhämtning" skriven av Anja Forsnor Wärn och Alexandra Kamperhaug. Finns att köpa här >>.

10. Ta tillskott av D-vitamin. "Sommaren är kort, det mesta regnar bort...". Det ligger ett stort mått av sanning i Thomas Ledins kända hit. För att vi svenskar som genomlider 4-6 månader utav mörker ska få i oss tillräckligt mycket D-vitamin bör vi äta tillskott av denna värdefulla vitamin. Det finns en mängd olika hälsofördelar med D-vitamin, bland annat att det förbättrar din energinivå samt sänker ditt blodtryck. 

 

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla