Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

10 småsaker du kan göra för ett lyckligare år

10 småsaker du kan göra för ett lyckligare år

Ibland är det inte några enorma, drastiska åtgärder som krävs för att den mentala hälsan ska vara på topp. Oftast är det de små sakerna i vardagen som sätter guldkant på tillvaron och gör störst skillnad för vårt välmående. Därför har vi nu listat 10 småsaker du kan göra för ett lyckligare år - är du med oss?

Jackie Necklace / Crystal >>, Bianca Necklace / Silk >>, Bianca Necklace / Black Diamond >>

1. Stäng av notiser på appar 

Notiser på mobilen är ett typiskt exempel på ett störningsmoment som lätt går att undvika för en mer harmonisk vardag. Ljudet och vibrationen gör oss ofta stressade i onödan, se därför till stänga av notiser på de appar som inte är absolut nödvändiga.

2. Sätt upp mål

Vi mår bra av att koncentrera oss på något och vad passar då bättre än ett mål som du vill uppnå? Skriv ner det, visualisera det framför dig, planera och slutligen: fokusera! Det här är ett toppentips för dig som vill få upp motivationen. 

3. Le ofta och mycket 

Det här kan vara den viktigaste punkten på listan. Genom att le lurar vi hjärnan att tro att vi är gladare än vad vi egentligen är vilket medför mängder av positiva effekter för vårt välmående. Varför inte göra det till en utmaning? Le varje dag mot minst tre personer - och viktigast av allt: le mot dig själv. 


Carolina Ring / Black Diamond >>, Gia Stretch Bracelet / Graphite >>, Classic Rope Bracelet / Graphite >>

4. Långa promenader 

Det är ingen nyhet att promenader medför mängder av olika hälsofördelar. Såhär under en pandemi när många av oss jobbar hemifrån är det ännu viktigare att komma ut och röra på kroppen! Varför inte utmana oss själva och gå milen nästa lördagsmorgon?

5. Läs en bok innan du somnar

Byt ut den digitala världen mot en bra bok innan det är dags för din skönhetssömn. Forskning visar nämligen att det blåa ljuset vid läggdags försämrar både sömnen och minnet. Har du läst "En bur av guld" av Camilla Läckberg? Om inte - GÖR DET!

6. Ditt finaste porslin en grå måndag 

Hörde vi guldkant på vardagen? Ibland kan något så enkelt som att äta frukost ur din finaste porslinskål tillföra lycka i livet. Livet är alldeles för kort för att inte använda det man tycker mest om. 

7. Lyssna på musik

Om det är något som kan få en att bli på bra humör är det riktigt härlig feel-good musik! Sätt på en av Spotifys färdiga listor och dansa loss till någon av Taylor Swifts gamla låtar. Finns det något mer befriande? Vi tror inte det!

Länk till listan som går på repeat på hemmakontoret just nu >>

8. Stretcha ut kroppen 

Ta några minuter om dagen för att sträcka ut hela kroppen! Att jobba hemifrån är inte alltid helt optimalt ur ett ergonomiskt perspektiv (som dessa kreativa hemmakontors-lösningar med strykbräda istället för skrivbord = hej nackont i tre månader framåt). Se därför till att ta pauser med jämna mellanrum för att stretcha ut musklerna. 

9. Sätt saker i perspektiv

När väckarklockan bestämt sig för att inte ringa och kaffet du trånat efter sen igår morse plötsligt är över hela din jobbdator - det är då vi ska komma ihåg att sätta saker i perspektiv. Ibland kan en enkel tanke som "det kunde varit värre" hjälpa oss att förstå hur bra vi egentligen har det. 

10. Var tacksam

Sist men inte minst - var tacksam för det du har! Det här är den absolut viktigaste nyckeln till att känna sig lycklig. Det går att vara tacksam över mängder av fantastiska saker, den goda smoothien på morgonen eller varför inte Netflix nya toppserie "Familjen Bridgeton" som nyligen släpptes?

 

 

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla