Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

5 enkla tips för att boosta ditt immunförsvar

5 enkla tips för att boosta ditt immunförsvar

Vill du fortsätta hålla dig frisk under dessa corona-tider? Visst hjälper det att tvätta händerna ofta, men hur försiktig du än är så är det nästintill omöjligt att inte utsättas för en rad olika virus såhär års (oavsett om det rör sig om corona eller något annat...). Att stärka kroppens egna motståndskraft är dessutom skrattretande lätt - här får du fem enkla tips på hur du kan BOOSTA ditt immunförsvar! 

1. Gurkmeja är din bästavän

Med närmare 7000 vetenskapliga studier publicerade om den aktiva ingrediensen curcumin är det inte svårt att förstå varför den hyllas av hälsorådgivare världen över. Gurkmeja räknas nämligen som en av de starkaste antiinflammatoriska ämnena som finns! Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är 10 gånger starkare än vitaminer. Börja varje dag med den omtalade gurkmejashoten, recept hittar du här >>.

Bild från https://foodpharmacy.se/

2. Motionera ute i naturen

Forskning visar att man reagerar positivt både fysiskt och psykiskt på utomhusträning. Det bidrar till att vi känner oss gladare, ger oss mer energi och verkar avstressande för kroppen! Allt detta gör utomhusträning till ett effektivt sätt att stärka kroppens egna immunförsvar. Det finns inte mycket som slår en krispig morgonpromenad med vårsolen i ansiktet och din favorit podd i lurarna - testa imorgon! 

3. Frossa i C-vitamin

Immunförsvaret behöver vitamin C för att fungera som det ska. Det kan både förkorta en förkylning och lindra symtomen, samtidigt som det bidrar till en minskat trötthet och utmattning. Den mångsidiga vitaminen får du lättast i dig via kosten, därför är vårt bästa tips att frossa i färsk frukt och grönsaker som tillexempel; svarta vinbär, apelsin, grön paprika, grapefrukt, kiwi och jordgubbar! När vi ändå är igång kan vi passa på att hylla vitaminens fantastiska egenskaper för våran hud - genom att applicera C-vitamin utifrån stärks kollagenstrukturen och man får en fastare hud, rynkor reduceras och hudton och lyster förbättras.

Bilderna är tagna från Pinterest.

4. Börja ät antiinflammatorisk mat

Du har säkert hört begreppet antiinflammatorisk förut, men vad är det egentligen? I grund och botten handlar det om att minska inflammation i kroppen. Detta gör du genom att äta rätt mat och tillaga den på rätt sätt. Huvudsakligen består antiinflammatorisk kost av livsmedel som har en dämpande effekt på inflammationer i kroppen, framförallt olika typer av föda från växtriket. I kombination med detta undviks mat och livsmedel som kan öka inflammation, som exempelvis socker och transfetter.

5. Varva ner 

Vila. Jag vet, du har hört det förut. Men det går inte att nämna nog hur viktigt det är för kroppen att få möjlighet att återhämta sig. Det är också då som vårt immunförsvar får tid att försöka rensa bort alla bakterier som försöker att smitta oss. Vi tillverkar även fler vita blodkroppar när vi sover (som är dem främsta krigarna i vårt immunsystem som hjälper till att bekämpa infektioner). Vila är alltså direkt avgörande för hur starkt ditt immunförsvar är. Så ofta som vi prioriterar allt annat över vår sömn, när det egentligen borde stå högst upp på listan! Två superbra appar som jag använder dagligen för att komma ner i varv är "Calm" och "Rain" (så mysig app där du kan välja mellan massa olika regnljud att somna till om kvällarna).

Bilderna är tagna från Pinterest.

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla