Gå vidare till innehåll
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Wellness

6 saker du kan göra för att få en bra start på det nya året

6 saker du kan göra för att få en bra start på det nya året

Är det möjligt att det nya året kan vara det mest efterlängtade någonsin? Man kunde nästan känna hela världens förväntansfulla pirr när 2021 välkomnades med varma, öppna famnar under fredagsnatten. Vi alla står enade inför det kommande årets fortsatta utmaningar, men vi har kommit hit tillsammans - trots allt. För många framkallar det nya året en känsla av att allt är möjligt, en nystart i form av löften och mål man vill uppfylla under de kommande månaderna. Om vi istället väljer att skifta fokus från diffusa nyårslöften, till att fundera på hur vi faktiskt maximerar förutsättningarna för ett riktigt drömår - tror vi att utfallet kommer att upplevas som bättre. Därför har vi nu listat sex saker du kan göra för att få en riktig pangstart på 2021! 

Rensa ut 2020 - släng, sälj eller ge bort 

Idén om att starta varje nytt år ordentligt, omringad av det som man vill vara omringad av och inte en massa saker som du inte har nytta av. Börja med garderoben för att sedan gå igenom rum för rum. Sortera i olika högar som du sedan slänger, säljer eller ger bort. Och glöm för all del inte bort att göra en digital städning! För helt ärligt - när var senast som du rensade mail, sms och dylikt? Under 2021 vill vi ha ordning och reda, det är då vi mår som allra bäst och kan lägga energin på betydligt roligare saker. 

Föreställ dig hur du vill att 2021 ska se ut 

Lek med tanken av att året blev exakt som du önskade. Vad hade du fyllt dina dagar med? Vilka mål hade du valt att fokusera på? Det är dessa reflektioner som bör ligga till grund för hur du väljer att prioritera och fördela din tid under det kommande året. Det är även ett jättebra exempel på hur vi kan arbeta med affirmationer för att skapa den tillvaron som vi eftersträvar. En bra påminnelse att bära med sig är; Jag ska inte låta livet styra mina tankar – dem styr jag. All kraft till förändring finns inom mig.

Gör träningen till rutin (och behåll den så)

Även om folkhälsomyndighetens avrådan från att träna på gym med folkträngsel fortfarande kvarstår, finns det mängder av andra sätt att röra på kroppen. Promenader i vårsolen? Ja tack. Sätt på en bra podcast i lurarna och se till att samla dina 10 000 steg om dagen. Ett annat tips är att ladda ner appar för hemmaträning, här hittar du de bästa träningsapplikationerna just nu >>

Ta hand om dig själv på ett sätt som passar dig 

Det här är sjävklart något som du ska jobba med under hela året, men i startgroparna av 2021 kan det vara bra att påminna dig själv om hur viktig du och ditt välmående är. Varför inte starta det nya året med att unna dig en avkopplande massage eller en ny frisyr? Eller kanske något så enkelt som att plöja igenom din favoritserie i sällskap av ditt favoritsnacks? Alla sätt är bra utom de dåliga! 

Gör något som du är rädd för 

Det här är en viktig punkt på listan! 2021 år året då vi utmanar oss själva att gå utanför våran bekvämlighetszon. Livet är alldeles för kort för att inte våga skriva till den söta killen i kaffe-kön eller hoppa på en yogautbildning. Och dessutom är känslan efteråt oslagbar. Än sen om utfallet inte blev som du hade hoppats? Nästa utmaning kommer kännas mindre skrämmande eftersom du precis klarat av det här. Tänk inte att du måste vänta på “nästa år” för att göra något nytt – gör det nu!

Dra lärdom från förgående år

Sist men inte minst - dra lärdom från det viktigaste 2020 hade att erbjuda; att lära sig att uppskatta det lilla i livet. Att helt enkelt vara tacksam för det enkla, som en krämig pasta framför en bra film eller ett svettigt danspass. Vi behöver ingen söderhavsresa med piña coladas inplanerad för att få till ett riktigt bra år, man kommer långt med en positiv inställning och ett bubblande skratt!

  

 

 

Föregående artikel Lär känna Angelica, vår marknad- och E-handelsansvarig
Nästa artikel Hitta julstämningen med våra 8 bästa knep

Lämna en kommentar

Kommentaren måste bli godkänd innan den publiceras

* Fälten som måste fyllas i

Liknande artiklar