Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Caroline Svedboms samarbete med The Perfect World Foundation

Caroline Svedboms samarbete med The Perfect World Foundation

Varje år hamnar det uppskattningsvis 640 000 000 kg, eller 640 000 ton, kasserad fiskeutrustning i världshaven, och blir så kallade spöknät eller spökfiskande fiskeredskap. Vilket motsvarar vikten av 50 000 dubbeldäckare-bussar. Spöknät eller som det heter på engelska “Ghost Nets” fortsätter att fiska i upp till 600 år, vilket dödar miljontals marina djur och fiskar varje år. Näten står också för mer än 50% av den skadlig mikroplasten i våra hav.

– Genom vårt initiativ och samarbete med The Perfect World Foundation vill vi i ett gemensamt försök rena våra hav från plastföroreningar. Med samarbetet vill vi även öka medvetenheten om problemet med plast i haven och skapa en positiv och grön förändring i samhället. Att skänka en del av webbförsäljningen från Resort Collection till organisationen bidrar till just detta. Samarbetet betyder mycket för oss att kunna bidra till att skydda de mest unika och hotade arterna och miljöerna på vår planet. Därför är vi mycket stolta över vårt samarbete med The Perfect World Foundation och vi hoppas ni vill följa med oss på resan, säger Caroline Svedbom.

The Perfect World Foundations ”Project Ocean” handlar om att skapa medvetenhet om problem kopplade till spöknät, skydda marint liv från skada och skapa lösningar som kan implementeras globalt, för att äntligen få ett slut på spöknät och plast i havet.

Det turkosa havet vid den Grekiska kusten har alltid varit en speciell plats för Caroline Svedboms grundare och VD, Caroline Svedbom. Det är där hon finner inspiration till att vara kreativ och skapa smycken som sprider färg och glädje till kvinnor i alla åldrar.

– Idag associerar vi ofta havet med turkost vatten, färgglada koraller och ett berikat djurliv. I takt med de drastiska klimatförändringarna vet vi dock att denna verklighet kommer att förändras över tid. Därför vill vi vara med och göra skillnad, säger Caroline Svedbom.

 

Caroline Svedbom har även tidigare bidragit till The Perfect World Foundations arbete genom att sponsra ett unikt framtaget halsband till The Perfect World Foundation Award 2022 – som såldes under galakvällens auktion.

Läs mer om Project Ocean hos The Perfect World foundation >>

Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet >>

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla