Gå vidare till innehåll
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
CS WORLD greece

CS TEAM: Följ med oss på en helg i Aten

CS TEAM: Följ med oss på en helg i Aten

En weekendresa till Aten är faktiskt en ovanligt bra idé! Det kan alla på Caroline Svedbom intyga efter den fantastiska vistelsen i den mysiga staden. Vi har frossat i fisk och skaldjur, träffat grekiska kollegor i verkstaden och dansat oss igenom lummiga kvarter med ljuvlig gatumusik. Fortsätt läs för att ta del av våra bästa smultronställen som du inte får missa för en panghelg i den grekiska huvudstaden! 

Av praktiska skäl har CS-teamet åkt i olika omgångar tillsammans med Caroline och denna gång var det äntligen dags för Charlotta, Matilda och Åsa att besöka verkstaden i soliga Aten. Som ett resultat av det tidiga morgonflyget på torsdagen var alla i gänget ganska trötta på ankomstdagen. Vi bestämde oss snabbt för att njuta av en lugn kväll strosandes bland pittoreska kvarter. Som vi njöt! Om ni inte varit i Aten tidigare kan vi verkligen slå ett slag för den gamla staden "old town" som syns på bilderna. Området är fyllt av charmiga, färgglada fasader och karaktäristiska gatumusikanter i varje hörn.  

Dagen efter inleddes med ett morgondopp vid hamnen i Glyfáda. Därefter avnjöt vi en fantastisk frukost tillsammans med vår grekiska agent Maria på ett av Carolines stammishak; "ARK". Det var en superfin restaurang precis vid vattnet som serverade gudomlig mat! Vi åt och skrattade och åt lite till samtidigt som vi njöt av vågornas skvalpande vid våra fötter. 

Äntligen var det dags för ett besök i verkstaden för att få krama om våra fantastiska grekiska kollegor! Det var en surrealistisk känsla när vi tog våra första steg in i verkstaden och möttes av högljudda, glada och varma röster. Människorna som vi tidigare bara haft mail kontakt med stod nu mitt framför oss och med öppna, välkomnande famnar. Caroline visade oss runt och vi fick se hur våra handgjorda smycken tillverkas från början till slut. Till vår stora glädje fick vi också tid att designa våra egna smycken i olika modeller och färgval. Herregud så mycket det fanns att välja bland! Om det inte vore för en middagsbokning som väntade på oss den kvällen hade vi med all säkerhet stått kvar bland dem glittrande kristallerna långt in på natten. 

När vi vaknade upp sista dagen kunde vi alla konstatera att resan gått alldeles för snabbt och att vi var tvungna att komma tillbaka så snart som möjligt. Men innan det var dags att packa ihop slängde vi ner badkläder i en strandväska och satte kurs mot stranden! Här låg vi för ankar i varsin solstol med frekventa pauser för svalkande dopp några meter nedanför. Vi hann också med att frossa i Atens godaste glass från "IceRoll" - ett måste om ni åker hit! 

Resan avslutades på topp med en magisk matupplevelse på "Krabo Beach". Vi beställde in lite allt möjligt som lät gott på menyn och fick bland annat serverat den godaste tonfisken vi någonsin ätit! Deras "shrimp pasta" var även den allt annat än pjåkig... Hett tips! 

Tack världens bästa team för en helt fantastisk resa med oförglömliga minnen. 

Föregående artikel Sommarsäkra din hudvårdsrutin med fem enkla tips
Nästa artikel Smyckestillverkningen från verkstaden i Grekland

Lämna en kommentar

Kommentaren måste bli godkänd innan den publiceras

* Fälten som måste fyllas i

Liknande artiklar