Gå vidare till innehåll
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Intervju Wellness

Hairtalk-Emelie ger sina bästa tips för att rädda ditt torra hösthår

Hairtalk-Emelie ger sina bästa tips för att rädda ditt torra hösthår

Emelie Johansson, känd som @hairtalkbyemelie, är Sveriges beauty lover som gjort succé i hårbranschen. Hennes passion, driv och expertis på fantastiska hårsvall får vem som helst att tråna efter ett lyxigt frisörbesök. Nu delar hon bland annat med sig av sina bästa tips för att rädda ditt torra, livlösa hösthår!

Hej Emelie! Kan du inte berätta lite om dig själv?
Halloj! Jag kommer ursprungligen från Örnsköldsvik med flyttade till Stockholm för fem år sedan med ambitionen att utvecklas inom mitt jobb som frisör. Tillsammans med min sambo och vår Maltipoo-valp Aston bor vi i en lägenhet i centrala Stockholm. Under mina år i huvudstaden har jag jobbat som chefstekniker på Hairtalk Extensions och hunnit med jobb på tre olika salonger! Idag jobbar jag mestadels på salongen Noc som ligger belägen på Luntmakargatan i Stockholm. Utöver detta är jag ambassadör för Biolage, jobbar för Hairtalk samtidigt som jag frilansar en hel del. Fullt upp med andra ord! 

Hur väcktes din passion för hår?
Min mamma och hennes två systrar är båda utbildade frisörer så min mamma har egentligen försökt få mig att älska hår ända sen jag lekte med Barbie dockor. Till hennes besvikelse ville jag istället bli veterinär och kunde inte bry mig mindre om hår just då. Aldrig hade jag då kunnat gissa att det senare skulle komma att bli min livs passion! Det var först i åttonde klass som mitt intresse för hår och skönhet långsamt började att gro och i gymnasiet förstod jag att det var det här som jag skulle göra!

Varför blir mitt hår så torrt under höst/vinter?
Det beror främst på den torra luften vi har under just höst och vinter! En annan stor fukt-bov är alla kläder och halsdukar i material som ull. Något som inte många känner till är nämligen att ull suger åt sig all fukt vi har i håret och skapar stora tovar som trasslar.

Dina tre bästa tips för att motverka ett torrt och frissigt hår?
1. Använd en inpackning i håret minst 1 gång i veckan. Helst ska det vara en riktig fuktbomb. Tänk på att olika produkter passar olika hårtyper olika bra - därför kan en inpackning som är helt fantastisk på din vännina bli en flopp på dig. Det är också viktigt att tänka på vilken ordning du använder produkterna i. Schampo, inpackning och sen balsam – det är den ordningen hårtvätt skall ske för att varje produkt ska få möjlighet att fungera på bästa sätt. Många använder felaktigt inpackningen sist vilket är ett stort no-no, detta eftersom att balsamet stänger hårets fibrer vilket gör det svårt för inpackningen att komma in och verka ordentligt. Gör om, gör rätt!

2. Investera i en bra fuktkräm som du tar i efter att du tvättat håret. Min personliga favorit är "High Dive" från R+CO, finns att köpa här >>.

3. Bär alltid med dig en fuktspray eller hårolja i handväskan så att du kan bättra på under dagen. Håret kan aldrig få för mycket fukt!

Om du bara fick välja en mirakelprodukt att använda resten av livet, vilken hade du då valt?
Jag skulle aldrig kunna leva utan min hårhandduk från Aquis, finns att köpa här >>. Den är helt magisk! Förutom att den gör så att håret torkar mycket snabbare så är den också betydligt mer skonsam för håret än vad en vanlig handduk är.

Många av dina kunder är kända influencers, vems hår tycker du är roligast att styla?
Oj vilken svår fråga! Alla är roliga på sitt eget sätt, men Linn Herbertsson har ett helt magiskt svall som man alltid får göra magi med.

Vad rekommenderar du för schampoo och balsam? 
Det beror helt på vad man har för behov och vad man vill uppnå för resultat! På ett skandinaviskt hår så önskar vi ofta volym i botten och fukt i längderna så våga använda olika serier! Ett bra tips är att alltid välja schampoo utefter vad du önskar för resultat i din hårbotten och balsam utefter vad du önskar med dina längder.

Hur ser en vanlig dag ut för dig? 
Det varierar en hel del! Oftast står jag långa dagar på salong med kunder, men ibland är jag på ett roligt jobb med Biolage i New York eller på en photoshoot för Hairtalk. Jag älskar variationen som man kan ha i mitt yrke!

Räddaren i nöden under en BAD hairday?
Åh håraccesoarer i mängder! De finns att köpa överallt just nu och räddar mig hela tiden! Jag älskar stora fina hårband men det finns även mindre spännen etc för den som vill vara lite mer diskret.


Vilka är dina 3 vanligaste frågor du får om hår och vad är svaret?

Vad gör man åt frissigt hår?
Svaret är fukt, fukt och återigen fukt! Här gäller det att vara duktig med inpackning och andra produkter som är riktiga fuktbomber för ditt hår.

Vad gör man åt torr hårbotten?
Det bästa är att använda ett balanserande schampo som är snäll mot hårbotten och sedan ett serum som man tar i hårbotten efter för att ge fukt. Ett annat tips är detox-schampo eller peeling-schampo! Det är bra för hårbotten att få en bra exfoliering då och då.

Vad kan man göra åt sitt tunna hår?
Tunt hår lider många av, speciellt i Skandinavien. Den bästa hjälpen är bra hårtabletter som boostar, ett volymschampo och lite extra hjälp av något paket Hairtalk för att få fyllighet i håret samt lite stylinghjälp!

Om du inte var frisör, vad skulle du då jobba som?
Hmm då skulle jag nog mest troligt jobba som makeup artist eller produktutvecklare. Jag är besatt av produkter och deras ingredienser och det vore en dröm att få vara med i processen när de utvecklar produkter.

Klicka här för att komma till Emelies Instagram och bli mer inspirerad! >>

Föregående artikel 4 olika sätt att fira Valentines Day

Lämna en kommentar

Kommentaren måste bli godkänd innan den publiceras

* Fälten som måste fyllas i

Liknande artiklar