Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Möt Isolina Fedel som gjorde en re-design av CS logotype

Möt Isolina Fedel som gjorde en re-design av CS logotype

Hon har examinerats från en av världens absolut bästa designskola, Parsons School of Design, i New York, driver två egna bolag och startade resan mot entreprenörskap och e-handel redan vid 12 års ålder. Isolina har även designat den nya logotypen för Caroline Svedbom.

Vi har träffat 26 åriga Isolina Fedel för att ta reda på mer! 


Hejsan Isolina! Kan inte du berätta lite kort om dig själv?
Jag är född och uppväxt i Malmö, innan jag flyttade till London för en språkkurs (då jag aldrig gick på mina engelskalektioner i skolan) för att sedan ta mig vidare till New York. I New York har jag tagit examen från Parsons School of Design och idag spenderar jag min tid mellan Stockholm och New York. 
Hur startar du din dag?
Jag kollar alltid mailen i sängen för att sedan lägga mig i 5 minuter och tänka på vad jag vill få ut av dagen. Därefter gör jag mig en kopp té och en skål med granola och yogurt samtidigt som jag skriver en todo-list. 
Du verkar vara en tjej med många bollar i luften, vad driver du för projekt just nu?
Jag har en liten brandingbyrå som jobbar med flera varumärken i både New York och Stockholm där vi främst arbetar med branding och att skapa relatable content åt bolag. Utöver detta målar jag och driver Monjoi som bland annat blivit utnämnt till Formex Design Talent och även säljs på Designtorget här i Sverige.

Hur startade ditt intresse för design?
Det jag kan minnas väldigt starkt är när jag bodde i Italien under somrarna under min uppväxt. Jag kunde inte italienska men började att rita för att kommunicera med barnen i byn - på så vis lärde jag mig senare italienska. 
Hur kom det sig att du sökte till Parsons och vad tror du var anledningen till att du kom in?
Att jag är väldigt målmedveten och duktig på det jag gör. Jag är en kreatör som har förmågan att förstå både det kreativa och kommersiella.

Vad inspirerar dig när du designar?
Hur man skapar ett så starkt budskap som möjligt med så lite som möjligt. Jag gillar genomarbetad minimalism. 

Har du några favoritdesigners eller stilikoner, varför?
Mina favoritdesigners/märken är Diane von Furstenberg och MaxMara. Mycket i min garderob är en mix av dyrt och mindre dyrt. Jag har en väldigt basic garderob och tänker ganska mycket på att plagget skall håll länge, så handlar jag på kedjorna brukar det bli från deras sustainable collections. Mycket av kläderna syr jag även upp hos skräddare. 

Vilka instagramkonton följer du för att hitta inspiration?
Rent stilmässigt är det: @sindiarifi / @emvonhofsten / @saschabeetz
Kreativt så söker jag bara runt på Pintrest 

På bilden ser du Isolina i Dione Earrings / Silk >>

Vad var tanken bakom Caroline Svedboms nya icon och logga?
För mig är det viktigt att fråga sig VARFÖR man gör något. När jag pratade med Caroline var droppen ett återkommande element och droppen är en stor framgång till vad varumärket är vad det är idag. 98% av tjejerna i min undersökning säger att de tänker på Caroline Svedbom när de ser ett par öronhängen med droppe.

Vad är störta skillnaden enligt dig på NY och Stockholm?
Tempot och girigheten. Människor är mer ödmjuka i Sverige, men det tar så fruktansvärt lång tid. I New York är folk mer giriga, för tjänar du inte pengar finns det inget annat som hjälper dig.

Du har ju spenderat nästan tre år i New York, vad får man absolut inte missa om man reser dit för första gången?
Mitt absolut bästa tips är att INTE bo vid Times Square eller i Midtown, bo nere i Downtown eller på Upper East Side. Jag själv bor i Tribeca och tycker att många som åker till New York missar den delen. Väldigt lugnt och perfekt om man vill spotta lite kändisar. 

Jag gillar baren på Mandarin Oriental och restaurangen Manhatta’s utsikt (både för dinner and drinks). Mitt stammisställe är Cipriani Downtown på West Broadway, dit går jag alltid för en god pasta och en bellini, tillåter kvällens (eller morgondagens) schema smiter jag alltid upp på Socialista som är medlemsklubben ovan. 

Annars hänger jag mest på hidden bars. Där är alltid kamera förbjudet vilket är väldigt skönt. Mina favoriter är Apotheke, Bathtub Gin, Back Room (första hidden bar i New York där de serverar allt ur tekoppar) och resten får ni leta reda på..


Vart är du om 10 år - både privat och karriärmässigt?
Tycker det är väldigt svårt att tänka 10 år framåt då det händer så mycket på ett, men om jag får hoppas på något så hoppas jag: 
- Fortfarande är harmonisk och tar hand om mig själv ännu mer. 
- Fortfarande är obrydd om vad folk tycker om mig.
- Fortfarande har min kreativitet kvar.

Berätta något som många inte vet om dig?
Jag är en person som inte gillar att vara i centrum.

Och till sist… Vilket är ditt absoluta favoritsmycke från vår kollektion?
Ni vet ju hur jag blir när jag är hos er.. Jag är en sucker för färger och att gå in hos er är lite som balsam för själen. Men måste jag säga ett; så är mini drop bracelet en all time favorite och jag får så mycket kommentarer för det i New York. 
På bilden ser du Isolina i Mini Drop Bracelet / Silk >>
Vill du se mer av Isolina? Följ hennes instagram @isolinafedel >>

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla