Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Lär känna personen bakom Caroline Svedbom

Lär känna personen bakom Caroline Svedbom

VD, designer och grundaren Caroline Svedbom - Den drivna och hårt arbetande entreprenörstjejen som skapade sig en karriär av sin stora passion för smycken och färg.Idag hittar du hennes smycken hos mer än 350 återförsäljare i Skandinavien och Europa och syns på allt ifrån kändisar till kungligheter och stylister. 

Men vem är egentligen personen bakom varumärket? Vart hittar Caroline sin inspiration och motivation? I denna intervju får du lära känna Caroline Svedbom - Den positiva och färgsprakande kvinnan som designar smycken med samma anda.


Hur startar du din dag?

Jag har alltid varit en morgonmänniska och älskar att vakna tidigt. Det ligger nog i grund till att min pappa åkte till jobbet redan vid 05 när jag var liten så jag passade på att gå upp samma tid.

Jag går alltid och sätter på kaffe det första jag gör, sen kollar jag alltid mail, sms och instagram. Morgonkaffet är det bästa och det dricks i farten medans jag packar iordning det jag ska ha med mig. Är jag hemma så försöker jag alltid börja dagen på gymmet så jag brukar gå hemifrån runt 6, nu bor jag så nära gymmet så jag är där redan 6,15. Jag är inte jätte duktig på att variera träning utan hittar jag något som jag gillar så kör jag på det. Nu är jag helt inne på spinning och försöker träna 3-4 spinningpass i veckan kombinerat med lite styrka.

Om jag är ute och reser försöker jag iallafall få en morgonpromand innan jag börjar jobba. Eftersom jag inte är en frukostmänniska så hoppar jag ofta den och istället dricker alldeles för mycket kaffe.

Vad motiveras du av?
Jag blir motiverad av personliga mål, att vara nyfiken och att hela tiden utvecklas genom att möta olika individer, kvinnor och män, och lära mig av andra. Jag älskar också att lyssna på inspirerande talare som Tony Robbins och Les Brown när man behöver en extra boost av motivation.


Vilken är din favoritplats i världen och varför?

Ett utsiktsberg bredvid Acropolis i Aten. Jag har gått dit varje gång jag varit i Aten senaste 5 åren och jag försöker gå dit så tidigt som möjligt innan alla andra kommer för att njuta av utsikten. Grekland och Aten ligger mig varmt om hjärtat och jag har alltid haft positiva minnen där. Det har varit mitt “andra hem” senaste åren och jag blir alltid lika lugn och harmonisk där. Just vid den utsiktsplatsen har jag suttit och skrattat, gråtit, mediterat, ätit frukost, lunch och middag, fattat viktiga beslut, tänkt kreativa idéer och jobbat vid. “Platsen” är nära vår verkstad, alla mysiga restauranger och havet så just därför är det min favoritplats.

Hur utvecklades din passion och intresse för smycken?
Jag är uppväxt i en familj som arbetat med juveler och smycken i flera generationer och min pappa drev ett grossistföretag. När jag var liten var det bästa som fanns att sitta och plocka med lösa färgstenar (som jag än idag har i en låda) på hans kontor. När jag blev äldre fick jag följa med på inköpsmässor i Italien och bestämde mig tidigt för att smycken var det jag ville jobba med. Jag drömde om att också få sitta med inköp och välja ut kollektioner. När jag gick i skolan åkte jag till olika pärlshoppar och köpte lösa stenar och delar som jag satte ihop hemma och efter gymnasiet startade jag mitt första företag. Passionen för smycken och färg har alltid funnits i mig vilket är helt fantastiskt att jag idag får jobba med det här på fulltid.Vad inspireras du av när du designar?

Färg, resor, havet och blommor!

Vilka instagramkonton följer du för att hitta inspiration?
@bat_gio, @anna_dello_russo, @sarabattaglia, @oliviapalermo, @acolourstory

Vilka är dina 3 bästa tips för någon skulle vilja starta eget?
Våga följa din dröm, ha tålamod, jobba stenhårt.

Över till 2019. Den nya sommarkollektionen släpps snart: Vad är tanken bakom kollektionen och vad är nytt för i år?  
Kollektionen “Soleil et Terre” som betyder Sol & Jord, har skapats som en hyllning till solens kraft att färga vår jord. Vi lyfter fram 5 nya färger i en härlig palett i gult, rosa, orange, blått och pärlemor. Tre färger är helt specialdesignade från oss och framtagna i vår signaturdroppe som vi använder i kollektionen.

Helt nytt för denna säsongen är kollektionen Chloe med örhängen och halsband i Swarovski Crystal Rocks, små små swarovskikristaller som gnistrar fantastiskt tillsammans och liknar krossade diamanter.

Vi har även nya “Petite Drop Necklace” som passar perfekt till vardags eller att kombinera med Chloe Necklace.

Vilka trender ser du för den kommande våren?
Mycket färg generellt och jordiska toner som beige, natur, sand, camel. Jag tycker man ser mycket orange också vilket är kul eftersom vi presenterar “Tangarine” i vårkollektionen som är varm orange.
Hur skulle du beskriva din egna stil?

Väldigt “somrig” året runt haha. Jag älskar färg men samtidigt den “avslappnade” looken. Får jag bestämma hade jag levt i flipflop, jeansskjorts och en färgstark top med massor av armband och stora örhängen. Jag älskar Syd Europa, solen, havet och värme men får anpassa mig till kalla Sverige. Man kan hitta mig på kontoret en snöig januari dag i balleriaskor utan strumpor, solgul sidentop och ankelkorta jeans. Det är jag.

Har du någon stilikon eller favoritdesigner och varför?
Missoni är min absoluta favoritdesigner och jag kan komma på mig själv att gå in på net-a-porter och matchesfashion.com flera gånger under en kväll för att se om dom fått in något nytt från Missoni. Jag blir inspirerad av färgerna, historien och sen älskar jag Italien. Jag köpte min första Missoni tunika i London många många år sedan och har använt den säkert 100 gånger. Den oranga lappen i nacken har lämnat tunikan för länge sen och trådar sticker ut på flera ställen men jag älskar den fortfarande lika mycket.Kan du inte berätta något som många inte vet om dig?

Jag har haft flera Islandshästar när jag var ung och tävlade i Tölt och T2 (när man håller tyglarna helt löst och låten hästen springa själv). Min mamma och jag åkte runt i Sverige och tävlade flera år, en härlig tid som ung som jag idag kan sakna. Jag drömmer om att ha häst igen men det får vänta några år. Allra helst hade jag velat ha en vit Lipizzanare eller Andalusier.

Och till sist… Om du bara får bära ett smycke för resten av ditt liv, vilket skulle det vara?
Dione Earrings i Golden Shadow! 

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla