Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Intervju: Lär känna entreprenören och inredningsdesignern Åsa Ingrosso

Intervju: Lär känna entreprenören och inredningsdesignern Åsa Ingrosso

Småländskan som driver tre restauranger och jobbar som inredningsdesigner på Mallorca. Vi har intervjuat den passionerade multientreprenören Åsa Ingrosso för att få reda på mer om hennes vardag och om vart hon hämtar sin inspiration ifrån.För de som inte känner dig, kan inte du berätta lite kort om dig själv?
Jag är en 44 årig småländska som kom till Mallorca för ca 6 år sen. Jag och min man Emilio driver tre ”La Perla” restauranger här på ön. Båda mina barn Anton & Lina bor här på Mallorca och även dom jobbar nu i restaurangerna. Jag är bonusmamma till Oliver, Bianca & Benjamin Ingrosso. När jag inte gör restaurangliv så jobbar jag som inredare. Mestadels med offentliga miljöer som barer, beach clubs, nattklubbar, kontor osv. Men jag gör även hemmiljöer oxå i den mån jag hinner. Vi har 3 fantastiska små Yorkshire terriers som på riktigt är våra bebisar.Jag är uppvuxen i Småland och en ungdomsgård bredvid vårt hus gav mig möjligheten att prova på keramiken redan som 9-åring. Där och då vaknade mitt intresse för hantverket. Något som sen blev mitt största intresse och som även gjorde mig, många år senare, till kunglig hovleverantör.

Hur startar du din dag?
Vi är ju en restaurangfamilj och det betyder sena nätter och sena mornar. Haha.. Jag vaknar alltid utan klocka, ligger alltid kvar i sängen å kollar mail, sociala medier, fixar det som behövs och planerar dagen. Sen upp och dricker en grön juice till frukost.

Restaurangen "La Perla" på Mallorca

Hur väcktes ditt inredningsintresse?
Alltså jag minns inte ens! Men jag var inte gammal, 9-10 år kanske när jag möblerade om så mycket i mitt rum att sängen gick sönder. Haha.. Jag har alltid letat efter den bästa lösningen i det rummet jag är i. Jag kan maniskt gå in för något och glömmer både tid och rum. Det är liksom som att se ett mönster och det är inte klart innan det är klart. Vi hade en stor container i vårt bostadsområde och jag och min kompis tömde den på alla stora möbler folk kastat. Sen la vi tillbaka allt igen så det blev ett litet hem i den där containern. Någon matta, en byrå och en fåtölj. Plockade blommor i en vas. Vi tyckte vi gjorde så fint! Jag släpade hem en massa skit oxå! Herregud! Idag förstår jag min mamma som vägrade ta in det i huset. Haha..

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Väldigt lyxig, metallisk, och mysig. Jag eftersträvar alltid en ”Hotell feeling”. Jag använder mycket stilleben och grupperar mina grejer. Använder oftast bara färger ifrån jordskalan och har oerhört svårt för mönster. Men jag gillar grejer.. är allt annat än en minimalist. Jag är liksom extra allt. Haha..

Bild från Åsa och Emilios lägenhet i Stockholm

Vad var det som lockade att bosätta er på Mallorca?
Emilio bodde ju redan här på Mallorca och efter att jag lämnat en relation i Stockholm kändes det helt amazing att börja om i ett nytt land. Jag har faktiskt alltid tänkt att jag ska bo utomlands som vuxen. Jag är ingen vintermänniska och Mallorcas väder är svårslaget.  Planen var att designa egna skor under mitt eget namn men det blev annat skapande istället. Emilio tog in mig i sin restaurangvärld och det var ju som en ny dimension öppnade sig. Vi öppnade vår gemensamma restaurang direkt.. och tänk bara. Att få inreda min första restaurang! Alltså förstå hur kul det var!                                                                                                              

Vart hämtar du främst din inspiration ifrån?
Absolut inifrån mig själv, om jag ska bygga en miljö så kommer det bara. Jag ser liksom en färdig bild i huvudet. Sen letar jag grejer efteråt för att matcha den bilden. Men ren input om nya produkter tex så är Pinterest min baby. Jag skojar inte att jag kan spendera timmar på den appen. Men det är allt ifrån recept, till kalligrafi till tårtor till inredning. Love it!

Har du tips på instagramkonton som du själv följer för att hitta inspiration?
Jag följer många utländska konton, Sveriges stil är nog lite för karg för mig. Så mycket ifrån USA, Dubai och såå mkt fina ifrån Ryssland som kommer starkt inom inredning. En stor favorit är STUDIA_54

Vilket hem är det roligaste du har stylat och varför?
Helt klart Biancas hela lägenhet nu. För hon lät mig verkligen gå loss. Hon har haft några egna önskemål och tankar. Men i det stora hela så sa hon bara ja till allt. Oftast har jag inte ens frågat. Detta är faktiskt ett problem när man gör inredning hemma hos folk. För när jag skapar så har ju jag min bild.. medans kunden har sin stil. (Den vi skulle göra om?) -Nä soffan älskar jag den vill jag ha kvar, nä, ska du måla om? Nä men den fåtöljen är väl fin? Haha.. osv. Folk vill inte släppa sina grejer och då går det liksom inte att förändra å få den där riktiga WOW känslan. Omöjligt! Lite som att jag fixar en helt ny fantastisk klänning men kunden vill ha kvar träskorna till.

Om man är sugen på att börja jobba med inredning, vilka är dina tre bästa karriärtips?
Jag själv utbildade mig inom textil och är faktiskt sömmerska i grunden. Det har varit en väldigt bra bas för mig, men sen finns det ju idag en miljon kurser att gå. Det viktigaste är, tror jag, att man brinner, man måste även ha det där bildseendet. Att kunna gå in i ett tomt rum och se det fullt möblerat. Att kunna riva väggar inne i skallen och bara se det klart. Så tre bästa tipsen.

1. Träna hemma och hos kompisar. Börja i mindre skala tills din stil sitter. Lär dig vem du är och vad du vill ge av dig. Titta INTE på vad alla andra gör. Hitta din egen stil.

2. Gå utbildningar inte bara inom inredning utan även det runt omkring. Färgskalor och läran om ren färg i färghandeln. Plugga textil och ett stort plus om du kan sy och snickra själv för du kommer förstå och kunna hitta egna lösningar i bökiga situationer.

3. Jobba gratis en tid, lär dig yrket, erbjud dina tjänster till dom som vill. Se det som en utbildning. Konkurrensen är hård och många ggr vet folk kanske inte att du kan. Du måste visa. Ta bilder, dokumentera. Posta på instagram och sociala medier. Men försök alltid hitta DIN EGEN stil!

Vilka blir höstens största inredningstrender?
Varma gula toner, jordiga beige färger. Fortfarande mycket sammet och något jag älskar… mjuka stora mattor.

Till sist, kan du inte berätta något som många inte vet om dig?
Jag har sedan jag varit liten snurrat mitt hår, hysteriskt ibland.. haha.. det kommer när jag är djupt koncentrerad eller trött. Jag kan stå i en snygg outfit med klänning, väska å klackar i en butik, håret är fixat och stylat. Jag ska kanske välja kulör till en vägg el nåt och vänsterhanden snurrar maniskt i håret på en slinga. Jag bara måste. Det är som en tänkventil liksom. Haha..

På bilden bär Åsa Classic Drop Necklace / Silk >>

Om du vill se mer av Åsa - klicka här för att komma till hennes Instagram >>

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla