Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Intervju med Sanja Tegeltija - Så blev hon PR-chef för Hästens vid 25 års ålder

Intervju med Sanja Tegeltija - Så blev hon PR-chef för Hästens vid 25 års ålder

Att våga drömma stort och vara ödmjuk för vad man inte kan är några utav framgångsfaktorerna som bidrog till att Sanja Tegeltija kammade hem jobbet som PR-chef på Hästens endast 25 år gammal. Nu reser hon världen över och representerar det berömda svenska varumärket. Vi har fått äran att snacka om karriärtips, höstpepp och mycket mer med PR-stjärnan hon själv. Läs vidare och bli inspirerad, kanske hittar du din nyckel till att våga ta nästa steg?

Det slutade med att jag tänkte "vad är det värsta som kan hända?" och bara körde.

- Sanja Tegeltija

Innan vi djupdyker bland karriärtips och höstpepp, berätta lite om dig själv!

Absolut, Sanja Tegeltija heter jag! Jag är 29 år gammal och är bosatt i Stockholm. Utöver mitt jobb har jag en brinnande passion för hälsa (oavsett om det är kost, träning eller sömn) och att hänga med fina vänner över god mat och dryck.

Hur ser din morgonrutin ut?

Den har faktiskt helt förändrats i år, vilket har varit superskönt. Istället för att ställa klockan på 05.35, som jag brukade, så vaknar jag någon gång efter klockan 06. Sedan ligger jag oftast kvar i sängen och njuter av en kopp kaffe för att sedan ladda om till gymmet eller någon annan typ av fysisk aktivitet. Citronvatten är också ett måste i min morgonrutin.

Du blev PR chef för ”Hästens” vid endast 25 års ålder, vad tror du har varit de främsta bidragande framgångsfaktorerna?

Framförallt att jag vågade ta min an utmaningen. Jag minns att jag var livrädd och som de flesta så tvivlade jag lite på mig själv och ifrågasatte min kunskap. Men det slutade med att jag tänkte "vad är det värsta som kan hända?" och bara körde. Jag tror det är superviktigt att vara ödmjuk inför utmaningen och våga fråga, man får heller inte vara rädd för att visa att man inte har koll på precis allting. När jag började på Hästens så sög jag åt mig kunskap från alla håll och kanter, från världens alla hörn.

Hur hanterar du stress och höga krav på jobbet?

Detta har varit en utmaning och lärdom för mig. Jag har under långa perioder arbetat extremt hårt med många resor, långa dagar och obekväma tider. Det viktigaste jag har lärt mig är värdet av att "stänga av" ibland. Småpauser i vardagen är så viktiga om det går, allt ifrån att ta promenader, ligga kvar i sängen extra länge eller gå på yogapass. Huvudsaken är att det är kvalitetstid och något som man själv tycker om. Sedan har jag lärt mig att saker inte blir bättre eller gjorda snabbare av att man stressar ihjäl sig.

Vilka är dina bästa höstpepp-tips?

Jag tycker det är superhärligt att ha minst ETT inspirerande möte/lunch inbokat per vecka som man verkligen ser fram emot. Men också att klä sig i härliga looks som piggar upp dagen på jobbet är viktigt nu i höst!

Foto tagen av Anna Hagve

Vilka är dina största lärdomar under karriären, och hur har det hjälpt dig sedan dess?

Mina största lärdomar är att nästan alla låtsas som att de har massor av kunskap och koll på saker och ting, men att det oftast är långt ifrån sanningen. Det mindsetet brukar jag gå in med när jag ska göra saker för första gången, eller något som gör mig nervös. En annan stor lärdom är att det viktigaste i karriären är jag, att jag mår bra och att jag har min hälsa på topp. För har jag det, så flyter precis allt annat på.

Förebilder som inspirerar dig, både privat och karriärmässigt?

Jag har några förebilder men min största är min mamma. Hon är extremt modig och inte rädd att ta sig an några som helst utmaningar. Trots att hon kom till Sverige som 34 åring utan kontakter eller språkkunskaper har hon gjort fantastisk karriär.

Har du någon gång känt att du har stått vid ett vägskäl i din karriär? I sådana fall, vad gjorde du då?

Absolut, jag trodde hela studietiden att jag ville jobba med finans och strävade efter det. Insåg sedan att det inte alls var rätt för mig och bytte då bana helt till marknadsföring. Idag är jag väldigt tacksam för det eftersom det känns så mycket mer jag.

Avslutningsvis, om du skulle ge tre värdefulla tips till någon som drömmer stort men inte vet hur drömmen ska bli verklighet, vad vill du säga då?

Sluta inte drömma. Det är bra att drömma stort, jag själv har alltid gjort det, men ibland är det viktigt att stanna upp och reflektera över det man faktiskt uppnått. Då brukar man inse att man är på stor väg mot den drömmen. Så mina tips är att ibland stanna upp och vara stolt över sig själv. Våga drömma stort och kämpa, för ingenting kommer gratis. Eller väldigt sällan i varje fall.

PSST! I slutet av månaden släpper Sanja en podd där hon har en dialog med människor som inspirerar henne främst inom karriären. En ofiltrerad och ärlig podd om mot- och framgångar, tips och råd men också om framtid! Håll utkik på hennes Instagram-profil för release... >>

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla