Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Streetstylefotografernas favorit: Therese Hellström

Streetstylefotografernas favorit: Therese Hellström

Moderedaktör för FORNI och Global Head of PR på Custommade. Vi har träffat 25 år unga Therese Hellström som med sin träffsäkra och färgstarka stil redan blivit en stor favorit bland de största modetidningarna som VOGUE och ELLE, samt fotas frekvent av streetstyle fotografer världen över.

Men vem är egentligen personen bakom instagramkontot @tesshell? Var hittar hon sin inspiration, vilka av vårens trender kommer hon följa och vad är hennes bästa karriärstips? Vi har träffat Therese för att ta reda på mer!

@tesshell

Hejsan Tess! Kan du inte
 berätta lite kort om dig själv?
Jag är en halvsvensk-spansk tjej som bor mellan Stockholm och London med min pojkvän. Jag älskar mode, att träffa nya människor och att prova nya saker -  kan man beskriva sig själv så kort? haha.

Hehe, nä det är väl lite svårt att beskriva sig själv kort! Kan du inte berätta lite om hur du startar din dag?
Jag skulle gärna säga att min morgon startar som den brukade göra förut: på gymmet, men senaste året har jag verkligen prioriterat att sova så mycket som möjligt och att köpa mig tid genom att exempelvis alltid köpa med mig frukost take-away påväg till jobbet.

Vad var det som ledde dig in på den karriär du valt?
Jag har alltid haft ett otroligt intresse för mode, så det var aldrig någon tvivlan på att jag skulle jobba med det. Dock tror jag det var mitt första extrajobb i en modebutik (som 12 åring!) som fick mig att börja sätta långsiktiga mål, och sedan har jag försökt att jobba mig framåt i en tuff modebransch.

På bilden ser ni Classic Rope Bracelet / Rose Blush >>

Du är (trots din unga ålder) redan Global PR chef för Custommade och samtidigt moderedaktör - Vart hittar du ditt driv och motivation?
Jag älskar det jag gör och skiljer inte på jobb / privatliv - för mig är allt ett, vilket ger dig fler arbetstimmar varje dygn men också gör det lättare att hålla drivet och motivationen uppe.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Jag skulle nog säga alla människor jag träffar och att ingen dag är sig lik den andra! Jag vet ofta inte vad som står på agendan när jag vaknar eller vilken stad jag ska vara i nästa vecka… det gör att jag aldrig tröttnar på mitt jobb.

Som ung idag kan det vara svårt att veta vart man ska börja om man vill jobba med mode och PR, vad är dina tre bästa karriärstips?
Jag tror på studier (för att få respekt) men såklart också arbetserfarenhet, kombinationen av båda ger dig bra förutsättningar. Tyvärr får du inte heller vara rädd att arbeta obetald i början, det har alla gjort i modebranschen. Sedan tror jag mycket på att tidigt skapa sig ett brett kontaktnät, många säger att pengar är makt - men för mig är det nätverk som är power.

therese hellström caroline svedbom

På bilden ser ni Therese i Mini Drop Necklace / Dark Moss Green >>


Vart är du om 10 år - både privat och karriärsmässigt?

Då jobbar jag fortfarande med det jag gör idag, men på nästa nivå - det vill säga ett modernt sätt att jobba PR på.

Hur skulle du beskriva din egen personliga stil?
Färgglad med ett inslag av det klassiska franska parisian modet, men ändå kommersiell.

Har du någon som inspirerar dig stilmässigt, varför?
Jag har alltid gillat Olivia Palermo, men just nu har jag ingen specifik person som inspirerar mig stilmässigt - jag gillar att blanda inspiration från allt möjligt som händer kring mig.

Vilka instagramkonton följer du för att hitta inspiration?
Jag gillar att följa folk som jobbar inom modebranschen, det vill säga någon som exempelvis jobbar på ett väletablerat modebolag eller driver sitt egna företag, exempelvis Lisa Aiken på Modaoperandi. Jag inspireras inte bara av konton med outfits och resor...

Vilka av våren- och sommarens trender kommer du at anamma i din egen klädstil?
Definitivt beige (het färg i vår!), men även färgglada pasteller i alla slags toner och allt i manchester.

Kan du nämna 3 konkreta tips på hur man kan tänka när man stylar kläder med smycken och accessoarer?
Om smyckena / accessoarerna ska vara i fokus så tycker jag man ska ge de utrymme att synas och inte låta kläderna ta över för mycket. Sedan finns det såklart oskrivna styling-“regler" som jag tycker man kan hålla sig till, exempelvis vill man gärna undvika en tröja med stora tryck / mönster om man ska bära ett par “statement örhängen”.

Therese hellström caroline svedbom streetstyle

På bilden ser ni Therese i Mini Drop Bracelet / Dark Moss Green >>

Kan du inte berätta något som många inte vet om dig?
Jag är en otroligt social person ute bland människor, men så fort jag kommer hem älskar jag att vara själv (eller med min pojkvän såklart!) - jag har ett stort behov av att återhämta mig eftersom mitt jobb går ut på att vara social.

Och till sist… Vilket är ditt favoritsmycke från vår kollektion?
Jag är ett stort fan av alla Caroline Svedbom smyckena, men favoriten denna säsong är nog ändå Mini Drop Bracelet i alla de glada vår färgens.

Vill du se mer av Therese? Följ hennes instagram @tesshell >>

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla