Gå vidare till innehåll
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Intervju

Enkla tips för att lyfta hemmet från inredningsexperten Louise Hjorth

Enkla tips för att lyfta hemmet från inredningsexperten Louise Hjorth

Nu när många av oss spenderar mycket tid hemma är det ett perfekt tillfälle för en liten make-over. Det kanske är dags att byta ut mattan i vardagsrummet eller varför inte köpa nya kuddfodral i vårens tecken? För att guida dig i rätt riktning har vi intervjuat Årets Trendsättare 2020, Louise Hjorth, om hennes bästa tips för att lyfta hemmet. Läs vidare och bli inspirerad!

Redan som liten sparade jag alla mina pengar för att köpa inredning. Mitt flickrum såg ut som ett lyxigt hotellrum medan mina syskon hade riktiga tonårsrum.

- Louise Hjorth


Hejsan Louise! STORT grattis till titeln ”Årets Trendsättare 2020” (och vi förstår självklart varför…). För de som inte känner dig, kan du inte berätta lite kort om dig själv?

Tack så mycket, det känns helt fantastiskt! Jag är 32 år gammal och arbetar som interiördesigner. Bor i en sekelskifteslägenhet på Östermalm tillsammans med min make Anders och två barn, Adele och Alessio.

Hur väcktes din passion för inredning?

Min passion för inredning och styling har alltid funnit där naturligt i hela mitt liv! Redan som liten sparade jag alla mina pengar för att köpa inredning. Mitt flickrum såg ut som ett lyxigt hotellrum medan mina syskon hade riktiga tonårsrum, haha…

Hur skulle du beskriva din inredningsstil just nu?

Jag är nog känd för att gilla mörka färger men allt går i trender. Just nu är jag helt inne på att allt ska vara ljust & fräscht! Jag älskar även stuckatur i alla dess former.

Dina 3 bästa tips för att lyfta hemmet?

Mina bästa tips är att:
- Investera i doftljus
- Ha alltid färska blommor hemma
- Kanske inget inredningstips, men musik för att skapa stämning!Vart får du all inspiration ifrån?

Många av mina ideér kommer jag faktiskt på själv, vissa av sakerna kan jag ha sett någonstans och sedan gjort min egna tolkning på det hela!

Vanligt misstag många gör när de inreder hemma? 
Man köper allt man tycker är snyggt från alla möjliga olika ställen utan att ha tänkt igenom att ha en röd tråd...

Hur får man till den lyxiga hotellkänslan i sovrum?

Mycket textilier så som kuddar, gardiner, matta (alternativt en heltäckningsmatta) skapar ofta ”hotellkänslan” i ett sovrum. Belysning är också så viktigt! Ett tips är att inte ha för skarp belysning, det skapar den mysiga och lyxiga känslan.

Dina 3 bästa tips på hur man får ett rum att kännas harmoniskt och luftigt? 

Det spelar ingen roll hur många kvadratmeter rummet är, mitt bästa tips är att anpassa möblerna efter rummets storlek. En jättestor soffa kan exempelvis få ett stort rum att se mindre ut osv. Ett annat knep är att inte ha för många småsaker framme, det kan lätt skapa ett rörigt intryck. Och sist men inte minst; ställ inte alla möbler mot väggen utan ha alltid några centimeter emellan vägg och möbel! Det kan ofta skapa en luftigare och mer harmonisk känsla. DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Föregående artikel Så underhåller du dina relationer under "Social Distance"
Nästa artikel Så tänker du positivt i Corona-tider

Lämna en kommentar

Kommentaren måste bli godkänd innan den publiceras

* Fälten som måste fyllas i

Liknande artiklar