Gå vidare till innehåll
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Wellness

Meditation för nybörjare - 5 enkla tips för att komma igång

Meditation för nybörjare - 5 enkla tips för att komma igång

Meditation, mindfulness, medveten närvaro. Kärt barn har många namn. Listan på fördelarna med meditation kan göras lång; förutom att du bli mer närvarande i ditt liv så sänker det även ditt blodtryck och samtidigt stärker ditt immunförsvar. Ja, vi har förstått att vi har mycket att vinna på att vända tankarna inåt. Men hur kommer man egentligen igång? Här nedan listar vi fem enkla tips på hur du kickstartar din meditationsresa! 

(Bilder från Pinterest)

1. Fem minuter räcker 

Den viktigaste meditationen är den som blir av. Ställ därför inte för höga krav på dig själv utan börja med fem minuter om dagen för att sedan trappa upp allt eftersom. Sätt ett alarm på mobilen för att hålla koll på tiden. 

2. Gör det till din stund

Tänd lite ljus eller rökelser och gör det till din egna mysiga stund. Sätt på den musiken du önskar eller ha det helt tyst - du bestämmer själv. Det absolut viktigaste är att du sitter eller ligger bekvämt. Många tycker att det är skönt att lägga kuddar bakom ryggen som stöd. 

3. Hitta ditt sätt att meditera 

Att meditera innebär att vara i aktiv stillhet, och det finns många olika sätt att vara det på. I början kan det underlätta att fokusera på andningen och ett smart knep kan vara att räkna dina andetag. Så fort en tanke uppstår så börjar du att räkna om. 

4. Ha inga förväntningar 

Försök att sätta ribban lågt och släpp alla förväntningar på hur din meditation ska vara. Meningen är inte att du ska bli "upplyst" eller liknande, den här stunden är bara din. 

5. Gör det till en rutin

Sist men inte minst, få in meditationen som en rutin i ditt liv. Utmana dig själv att meditera 5 minuter om dagen i 30 dagar, på så vis kommer dessa stunder bli en naturlig del av ditt liv. 

Föregående artikel Såhär välkomnar du våren i hemmet
Nästa artikel Caroline stylar sina favoriter från SS21 kollektionen

Lämna en kommentar

Kommentaren måste bli godkänd innan den publiceras

* Fälten som måste fyllas i

Liknande artiklar