Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Meditation för nybörjare - 5 enkla tips för att komma igång

Meditation för nybörjare - 5 enkla tips för att komma igång

Meditation, mindfulness, medveten närvaro. Kärt barn har många namn. Listan på fördelarna med meditation kan göras lång; förutom att du bli mer närvarande i ditt liv så sänker det även ditt blodtryck och samtidigt stärker ditt immunförsvar. Ja, vi har förstått att vi har mycket att vinna på att vända tankarna inåt. Men hur kommer man egentligen igång? Här nedan listar vi fem enkla tips på hur du kickstartar din meditationsresa! 

(Bilder från Pinterest)

1. Fem minuter räcker 

Den viktigaste meditationen är den som blir av. Ställ därför inte för höga krav på dig själv utan börja med fem minuter om dagen för att sedan trappa upp allt eftersom. Sätt ett alarm på mobilen för att hålla koll på tiden. 

2. Gör det till din stund

Tänd lite ljus eller rökelser och gör det till din egna mysiga stund. Sätt på den musiken du önskar eller ha det helt tyst - du bestämmer själv. Det absolut viktigaste är att du sitter eller ligger bekvämt. Många tycker att det är skönt att lägga kuddar bakom ryggen som stöd. 

3. Hitta ditt sätt att meditera 

Att meditera innebär att vara i aktiv stillhet, och det finns många olika sätt att vara det på. I början kan det underlätta att fokusera på andningen och ett smart knep kan vara att räkna dina andetag. Så fort en tanke uppstår så börjar du att räkna om. 

4. Ha inga förväntningar 

Försök att sätta ribban lågt och släpp alla förväntningar på hur din meditation ska vara. Meningen är inte att du ska bli "upplyst" eller liknande, den här stunden är bara din. 

5. Gör det till en rutin

Sist men inte minst, få in meditationen som en rutin i ditt liv. Utmana dig själv att meditera 5 minuter om dagen i 30 dagar, på så vis kommer dessa stunder bli en naturlig del av ditt liv. 

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla