Gå vidare till innehåll
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Wellness

Så jobbar du effektivt hemifrån

Så jobbar du effektivt hemifrån

Många av oss kommer nu att tvingas jobba hemifrån som en följd av corona-viruset. Vissa upplever detta befriande medan andra tycker den nya arbetsmiljön är minst sagt utmanande! Om du tillhör den sistnämnda gruppen har vi samlat våra bästa tips för att tackla de nya omständigheterna och bli en effektiv hemma-jobbare!

Bilderna är tagna från Pinterest

Håll fast i dina morgonrutiner:

Vi vet att det är lockande att starta arbetsdagen i pyjamas från sängen och visst - det funkar ett tag! Men väldigt snabbt faller du ur din "work-spirit" och blir istället trött och oinspirerad. Vårt bästa tips är att hålla fast vid dina grymma morgonrutiner! Starta dagen med ett hemma-yogapass och en härlig frukost för att sedan ta på dig samma kläder som om du skulle till kontoret! Du hade kanske inte glidit in på kontoret i mjukisbyxor och oborstat hår? Exakt! Så gör därför skillnad på fritid och arbetstid, istället för att vara halvt ledig, halvt på jobbet.

Bygg ditt egna hemma-kontor:

Detta låter mer avancerat än vad det behöver vara... Tillägna en plats i hemmet som är ditt officiella work-space! Viktigast är det att hitta ett bra bord (förslagsvis matbordet) och en skön stol att sitta på. Och vi kan avslöja i förväg att soffan inte är ett ultimat ställe att jobba ifrån - redan provat (hej ryggsmärtor). Lägg gärna ner lite tid på att göra det mysigt och inspirerande hemma, det kan faktiskt komma att påverka din arbetsinsats. Jag tänder till exempel alltid levande ljus vid mitt skrivbord tillsammans med en liten skål mörk choklad bredvid datorn (karantän-äta kommer garanterat bli ett nytt myntat ord...). 

Planera in dina raster!

När du inte har samma tydliga gräns mellan arbete och fritid är det extra viktigt att få en konkret paus då och då. Ta regelbundna raster, förslagsvis var tredje timme, och ge dig ut på härliga promenader i vårsolen (om du är frisk såklart)! Det är nämligen skadligt för hälsan att sitta för länge och dessutom får du ny, fräsch energi på köpet - allt detta kommer att göra dig mer effektiv!

Bilderna är tagna från Pinterest

Online-möten med dina kollegor:

Tiden då vi inser hur många möten som skulle kunna sammanfattas i ett enkelt e-mail är kommen hehe! Även om fysiska sammankomster på kontoret självklart är att föredra (då det innebär en helt annan gruppdynamik) finns det ett enormt utbud på olika online-verktyg man kan använda sig av när detta inte är möjligt! Perfekt för att hålla kontakten med sina kollegor - vår personliga favorit på Caroline Svedbom är ett verktyg som heter "Slack". Ett annat tips är även att informera övriga team-medlemmar om vad du gjort under arbetsdagen för att hålla samtliga uppdaterade på vad som är klart och vad som behöver göras!

Se det från den ljusa sidan:

Tänk vad mycket tid du sparar istället för att sitta på en buss till och från jobbet. Och dyra luncher på Riche? Ett minne blott! Eller kanske inte vid närmare eftertanke... Vi vill nämligen uppmana ALLA att fortsätta handla från era favoritrestauranger och butiker. För att de ska ha möjlighet att finnas kvar efter att denna epidemi är över är det otroligt viktigt att man stöttar dem så mycket man bara kan (och fortsätta handla som man gjorde innan pandemin utbröt). De allra flesta erbjuder också just nu hemkörning vilket är perfekt när magen kurrar och du sitter i karantän! 

Bilden är tagen från Pinterest

 

Föregående artikel 5 enkla tips för att boosta ditt immunförsvar
Nästa artikel 7 kvinnor som inspirerar Caroline Svedbom

Lämna en kommentar

Kommentaren måste bli godkänd innan den publiceras

* Fälten som måste fyllas i

Liknande artiklar