Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Så påverkar olika färger din sinnesstämning

Så påverkar olika färger din sinnesstämning

Allt ifrån konstnärer och designer till psykologer har sedan lång tid tillbaka konstaterat att olika färger påverkar oss människor på ett eller annat sätt. Visste du till exempel att färgen röd får våra hjärtan att slå snabbare medan blått får oss att blinka mer sällan? Det är alltså ingen nyhet att färgpsykologin influerar vårt mående, hur vi är mot andra och oss själva. Nedan har vi listat 5 färger och hur de på olika sätt påverkar din sinnestämning!

GULT:

Gult förknippar vi ofta med ljuset och värmen från solen, och det är också därför som färgen fungerar som en så kraftfull antidepressiv färg. När vi omger oss av gult frigörs serotonin i våra kroppar som är en signalsubstans som får oss att må bättre. Det finns även studier som visar att gult förbättrar koncentrationen vilket gör färgen perfekt för kontor eller andra utrymmen där vi behöver frigöra våra kreativa talanger.

LILA:

Violetta toner associeras ofta med kungligheter och glamour. Det är med andra ord den ultimata färgen att bära på kläder och smycken när du vill utstråla välstånd och elegans. Lila är också känt för att väcka djupa tankar och spiritualitet hos oss. 

GRÖNT:

Lugnets färg! Grönt är en harmonisk färg som många av oss symboliserar med naturen. Eftersom den både har en lugnande och uppfriskande effekt på oss skapar den balans i våra sinnen.  

Natti Ring / Rose Peach >>, Natti Ring / Peridot >>

BLÅTT:

Blåa nyanser associeras ofta med pålitlighet och intelligens. Färgen har en lugnande effekt på oss och skapar ofta känslor av frid och stillhet. Det är därför blåa toner gör att vi andas lugnare och till och med blinkar mer sällan. 

RÖTT:

Vill du uppfattas som mer attraktiv? Bär mer rött! Färgen signalerar nämligen fruktbarhet, passion och kärlek. Det är en av de mest energifulla färger som finns och just därför används den för att väcka uppmärksamhet. Det är också bevisat att röda toner får ditt hjärta att slå snabbare. 

 

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla