Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Så påverkas du av färger

Så påverkas du av färgerÄntligen kan vi hälsa sommaren välkommen med naturens alla vackra färger. Att färger har en stor påverkan på oss är ingen nyhet - men på vilket sätt? 

Allt ifrån konstnärer och designer till psykologer har sedan lång tid tillbaka konstaterat att olika färger påverkar oss människor på ett eller annat sätt. Det finns studier som pekar på att denna påverkan kan ske på ett fysiskt, psykiskt men även själsligt plan. Vi kan alltså förändras som människor genom färgerna vi omger oss med. Främst är det vår sinnesstämning som berörs, men även hur vårt humör och temperament yttrar sig. 

Det är dock inte bara färgen i sig som är avgörande, utan också hur stark den är. Även kombinationen av färger spelar in.

Färger i den röda delen av färgspektrumet är kända som varma färger och inkluderar röd, orangea och gul. Dessa varma färger anses vara glada, inbjudande och energigivande.

Kallare färger, så som blå, grön och lila har istället en mer lugnande och harmonisk effekt på oss människor. Med andra ord är färg ett kraftfullt kommunikationsverktyg som påverkar oss mer än vad vi tror. 

Vilken färg väljer du? Dare to try!

 

Källor: DeLong, Marilyn och Martinson, Barbara (2012), Color and Design
Cherry, Kendra, (2019) How Colors Impact Moods, Feelings, and Behaviors

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla