Gå vidare till innehåll
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Leverans inom 2-5 arbetsdagar. Fri frakt för ordrar över 495 kr.
Karriär

Såhär klättrar du på arbetsplatsen - 5 enkla tips

Såhär klättrar du på arbetsplatsen - 5 enkla tips

Är du sugen på att klättra i karriären, men vet inte riktigt hur det ska gå till? Då har vi framgångsnycklarna som garanterat ger dig en knuff i rätt riktning. Hårt arbete och slit lönar sig alltid men räcker oftast inte för att kamma hem drömerbjudandet från din arbetsgivare. Läs vidare för att ta del av våra bästa tips som hjälper dig att ta stadiga kliv upp på karriärstegen. 

1. Bygg upp starka och bra relationer

Du behöver inte bli bästa vän med alla på kontoret men det är till din fördel att underhålla relationerna till dina kollegor. Ju fler personer som stöttar dig och vill se dig klättra på arbetsplatsen, desto större chans är det att du blir uppskattad för det du gör. Var alltså duktig på att stärka dina kollegor genom att vara generös med både beröm och konstruktiv kritik. När nya dörrar så småningom öppnas kommer det löna sig att folk runtomkring associerar dig med en inspirerande person som man mer gärna vill ha i sitt team!

2. Gör dig själv oersättlig

Det här är ett ovärderligt tips för att klättra på arbetsplatsen! I grund och botten så är den som vet mest en otroligt viktig pusselbit för företaget. Se därför till att hålla en god relation till eventuella kunder, lär dig programmen utantill och gör dig till en självklar del av organisationen som är svår att byta ut. Det är heller ingen nyhet att den som anses vara oersättlig på en arbetsplats sitter i en extremt fördelaktig förhandlingsposition…

Bild lånad från Pinterest

3. Skaffa dig en mentor

Att ha en mentor som du kan diskutera jobbrelaterade frågor och få kloka råd ifrån är ett fantastiskt sätt att utvecklas. Våga därför inventera ditt nätverk och fråga någon du inspireras av om han eller hon har tid att axla rollen som din mentor. Även de som är högst uppsatta, med begränsad tid över, blir ofta väldigt smickrade över en sådan förfrågan. Många ser det även som ett utmärkt tillfälle att få en inblick i en annan bransch eller generation.

4. Utnyttja dina kollegor för att lära dig mer

Det här är en underskattad resurs bland många karriärsdrivna. Kanske finns det någon person på ditt företag som du inte jobbar nära men som du skulle kunna ha nytta av? Prova att vända dig till en kollega istället för din chef nästa gång du stöter på ett problem som måste lösas. Förutom att du förhoppningsvis lär dig något nytt bidrar du även till er teamkänsla, win-win!

5. Tacka inte ja till allt

Mailet som dimper ner i mail-korgen klockan 20.30 en fredagskväll med uppgifter som helst ska vara klara innan måndag morgon - en riktig klassiker. Vi har ofta för vana att säga ja till saker trots att vi egentligen inte har tid eller håller med. Öva därför på att inte säga ja under vilka förutsättningar eller till vilket pris som helst. Det kommer kännas ovant och läskigt till en början men högst nödvändigt för att inte låta dig utnyttjas utan att det leder någonstans.

Avslutningsvis vill vi slå ett slag för vikten av utvecklingssamtal. Ligg på (undvik med) chefen och be om konstruktiv feedback på ditt arbete. Förutom att det visar ditt stora intresse för att utvecklas, får du även en chans att identifiera dina svagheter som du sedan kan arbeta med. Var aldrig rädd för att prata om dina karriärmål och visioner, you got this boss-lady!

 

 

 

Föregående artikel Lär känna Mia, en av våra fantastiska säljare
Nästa artikel 5 annorlunda sätt att fira Mors dag

Lämna en kommentar

Kommentaren måste bli godkänd innan den publiceras

* Fälten som måste fyllas i

Liknande artiklar