Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Sommarsäkra din hudvårdsrutin med fem enkla tips

Sommarsäkra din hudvårdsrutin med fem enkla tips

Äntligen har sommaren gjort sin efterlängtade entré med både solsken och varmare temperaturer! Som en följd av denna klimatskillnad är det inte helt ovanligt att din hy uppträder märkligt, exempelvis kan den plötsligt reagera genom att bli fet, torr eller känslig. Du står som ett frågetecken eftersom ingenting i din hudvårdsrutin har förändrats. Men! Det har de yttre faktorerna gjort. Nyckeln till bra hy är faktiskt säsongsanpassade hudvårdsrutiner. Läs vidare för att ta del av fem enkla tips för en sommarfräsh hy!

Bild lånade från Sephora >>

#1 Glöm inte solskyddet

Din viktigaste investering under sommarhalvåret - solskyddet! Välj gärna minst spf 30 eller högre, solens strålar är nämligen den största anledning till att vi får oönskade rynkor och pigmenteringar. Ett tips är även att köpa en dagcreme som innehåller solskydd, så att ansiktet alltid är skyddat! 

#2 Byt ut din tyngre ansiktsolja

Vinka hejdå till tunga krämer och oljor, och säg hej till sköna lättviktare! Under sommarens varma månader behöver huden inte lika mycket fett och fukt som på vintern, du kan därför med fördel växla till lättare produkter under denna säsong. Risken med att fortsätta använda mycket återfettande krämer under sommarens månader kan annars vara att huden upplevs oljig. 

#3 Peela för att få sommar glow

Genom att peela ansiktet tar du bort döda hudceller samtidigt som du ökar cellförnyelsen. Resultatet? Sommar glow! Testa dig fram genom exfoliering med korn, även kallad mekanisk peeling, eller en kemisk peeling som jobbar med olika syror. BHA- och AHA-syra är särskilt bra att använda sig av när det handlar om lyster. 

Bilder lånade från Pinterest.

#4 Djuprengörande ansiktsmask

Ansiktsmasken har gjort comeback i vår hudvårdsrutin. Just lermasken vill vi slå ett extra slag för då den har en djuprengörande effekt eftersom den suger upp smuts och orenheter som lagt sig i porerna. Dessutom är lermasken både porsammandragande och återfuktande. 

#5 Satsa på C-vitamin 

Vi har hört att C-vitamin är särskild bra för hyn men varför? Förutom att den omtalade vitaminen stärker huden, hjälper den även att stå emot fria radikaler och stimulerar kollagenproduktionen. Dessutom har den en positiv effekt på hudens struktur som blir jämnare och slätare.  

 

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla