Den här hemsidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar dig ett byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Leveranstid 2-3 vardagar, fri frakt över 995 kr.

Browfelicia's bästa stylingtips för perfekta ögonbryn!

Browfelicia's bästa stylingtips för perfekta ögonbryn!

Felicia Kjellgren, känd som @browfelicia är Sveriges bryndrottning som ligger bakom (nästan) alla influensers välformade bryn. Hennes yrkesbana har inte alltid varit ett självklart val men med stor passion och ödmjukhet har Felicia kommit att bli ledande inom skönhetsbranschen. Nu får vi ta del av hennes bästa tips för en framgångsrik karriär och perfekt stylade bryn.
Hur väcktes din passion för bryn?
Min passion var inget självklart utan det har snarare vuxit fram. Jag blev tillfrågad att börja göra ögonbryn för Benefit Cosmetics för 6 år sedan, det var alltså inte ens jag som sökte jobbet. Jag tänkte först att det skulle vara tråkigt att stå och göra bryn hela dagarna men det visade sig vara det bästa beslutet jag tagit - det är en helt underbar känsla att kunna förändra ett par ögonbryn som någon gett upp hoppet på.
Hur har resan sett ut - från dröm till verklighet?
Jag har inte haft en dröm från början att starta eget företag, det var något som växte fram i takt med att jag kände att jag stagnerade i utvecklingen. För mig har det handlat om att lära mig så mycket som möjligt från att jobba för ett globalt företag, för det är helt fantastiskt. Bara känslan att ha kollegor över hela världen! Nu har jag inte det längre, men nu arbetar jag för mig själv, vilket i sig är en stärkande känsla. I mitt fall hade jag redan arbetat inom samma bransch, så det blev snarare som en fortsättning men under eget varumärke.
Vilka har varit dem största utmaningarna hittills?
Största utmaningen är att balansera work life och privatliv. Det är väldigt lätt att jobba ”för mycket” när man arbetar med sitt eget företag och när man tycker det är det roligaste som finns. Men efter att jag blev väldigt sjuk för ett par år sedan (för att jag överarbetade min kropp) så vet jag att det inte när värt det i längden. Utan din hälsa är du ingenting. Så jag försöker hitta en bra balans mellan att lyssna på kroppens signaler samtidigt som jag utvecklar mitt företagande. 
Nyckeln till en framgångsrik karriär?
Jag tror stenhårt på att vara ödmjuk. Man behöver inte gå över lik eller behandla människor illa för att lyckas. Men att ha lite skinn på näsan och inte låta sig trampas på är viktigt. Jag försöker också att aldrig se mig som full-lärd, det gör att man behåller sin nyfikenhet och kreativitet. 
Dina bästa tips till någon som också går i tankarna att starta eget?
Ha en plan. Hur ”härligt” det än låter ibland att ”kasta sig ut och testa sina vingar”, så är det inte bara något man gör när man har räkningar att betala, en eventuell familj att försörja eller liknande. Ibland kanske man inte kan göra allt exakt när man får ett infall. Att ha en strukturerad plan med en väl uttänkt budget är givet, men helt ärligt blir man aldrig ”helt klar” med varenda detalj, och då är det bara att köra ändå. Något som hjälpt mig också är att vara ödmjuk till att det kanske inte blir som man tänkt sig, då kanske man får anpassa sig till situationen som uppkommit eller prova något annat. Märker man att det inte går, ja, då finns det andra jobb, det lugnade mig när det kändes riskfyllt. 
Vad är roligast i ditt yrke?
Att träffa så mycket härliga människor. Det är verkligen det bästa. Jag har fått vänner för livet, samt har extremt roligt på mina långa arbetsdagar. Sedan är det ju såklart magiskt att förändra ögonbryn till det bättre och se glädjen hos mina kunder.
Vems ögonbryn tycker du är roligast att styla? ALT Vems ögonbryn drömmer du om att styla?
Ögonbrynen som är roligast att styla är definitivt de ögonbryn som folk har gett upp hoppet på totalt. Ögonbryn som kanske är helt sönderplockade och osymmetriska. Ibland kan jag själv bli chockad över hur bra det kan bli efter bara en behandling. 
Berätta om din skönhetsrutin!
Oj, hehe, kan skriva en novell om min skönhetsrutin… men i korta drag så är jag väldigt noggrann med min hudvård, jag försöker att inte byta alltför ofta och använder sådant som jag känner att min hud tycker om, vilket ofta blir extremt mycket fukt, flera olika masker (gillar att sova med sleeping masks istället för en fuktkräm), ibland någon mer aktiv mask, men jag låter bli att överbehandla huden. När det gäller makeup så är jag en alltätare, jag älskar mycket färg och sminkningar som är ”out-of-the-box”, men till vardags föredrar jag naturligt. Jag vill att min hud ska synas igenom sminket. Lyster är ett nyckelord i min sminkrutin… det får huden att se vaken, fräsch och pigg ut.
Ditt allra bästa beauty-trick?
Att borsta brynhåren på plats. Det ger verkligen fin effekt! Jag kan vara helt osminkad, men om brynen är på plats med en transparent bryngel (en ny favorit är R+Co Magic wand som är cruelty free, vegansk och har en liten, stilren förpackning) så gör det att man ser mer groomad ut. Det bästa är att det är ett trick som fungerar på alla åldrar och kön!  
Sist men inte minst, dina 3 bästa knep för perfekta bryn?
Om man har möjlighet, lämna över brynen till en expert, och gör gärna lite research på den du ska gå till. En av de viktigaste egenskaperna hos en brynartist eller makeupartist är att lyssna på vad deras kunder vill ha. 
En bra quick-fix att använda sig av är en färgad fibergel till brynen - den ger både färg till hårstrån som behöver det, volym med hjälp av mikrofibrer samt stadga. Det är en sådan där produkt som vem som helst kan, och har tid till, att använda. 
Sista tipset är att ta ett steg tillbaka från spegeln - oavsett om man fixar brynen eller fyller i dem, så får man en bättre överblick om man inte är för nära.

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli godkända innan publicering.

Varukorg

Inga fler produkter är tillgängliga att handla