Gå vidare till innehåll
livsstil

Våra bästa tips för en mysig (och god) advent

Våra bästa tips för en mysig (och god) advent

Tända ljus, doften av hemmagjorda lussekatter och krispig snö som lagt sig som ett täcke över staden - den mysigaste tiden på året är äntligen här! För att komma i riktig julstämning i år har vi samlat våra fem bästa tips för en mysig (och magiskt god) andra advent. Koka en kopp varm choklad och läs vidare för att samla inspiration till dagens aktiviteter!

(Bild lånad från Lagerhaus >>)

1. Baka tillsammans 

Dags att kavla upp armarna och ta fram mjölet, saffran och förklädet. Visst är det alldeles underbart med nygräddade lussebullar och pepparkakor? Vårt första tips för en mysig advent är därför att ta lite extra tid för att baka tillsammans. Varför inte anordna en tävling med vänner och familj och se vem som kan få till det finaste pepparkakshuset? Riktigt mysig årlig tradition!

Bilder lånade från Arla >> och Adventures in cooking >>

2. Dekorera egna julkort

Vi älskar alla att pyssla lite extra och dessutom får man en mysig stund på kvällen tillsammans. Varför inte dekorera era egna julkort som ni skickar till nära och kära. På Panduro Hobby >> finns t ex lite hårdare papper, glitter och massa fina dekorativa detaljer som blad, kvistrar, söta band och pudersnö som man kan dekorera sitt kort med. Låt kreativiteten flöda och ha en riktig pyssel advent ihop.

3. Bjud in dina vänner på adventsmys 

Håll adventsminglet enkelt och bjud hem dina vänner på glögg och pepparkakor. Det behöver inte alls vara tidskrävande eller avancerat. Det viktigaste är ju tiden man får tillsammans med sina närmaste. 

4. Utflykt med glögg och fika

Är regelbunden träning viktigt för att du ska fungera? Involvera hela familjen på advent och slå två flugor i en smäll. Ta familjen på en mysig skogspromenad och avsluta med en mysig fika tillsammans. Packa en liten ryggsäck med goda saffransbullar och varm choklad. Skogspromenader har även vetenskapligt bevisad effekt på den mentala hälsan och minskar stress.

Bild lånad från Nordic Nest >>

5. Mobilfri advent 

Kvalitétstid innebär att du ägnar dig helhjärtat åt din familj, vänner eller åt något du brinner för och ibland är det svårt att vara helt engagerad om man får brus och push-notisar från sina mobilen. Varför inte ha en “no phone - advent” där vi lägger undan mobilderna. , Prova t ex att hela familjen är mobilfria från morgon fram till lunch för att ägna uppmärksamgeten till varandra. 

Nästa artikel 4 annorlunda och roliga träningsformer att testa

Lämna en kommentar

Kommentaren måste bli godkänd innan den publiceras

* Fälten som måste fyllas i

Liknande artiklar